Linkovi

Parlament ponovo odbacio ministarske kandidate


Avganistanski zakonodavci blokirali su i drugi pokušaj predsednika Hamida Karzaija da popuni najvažnija mesta u svom kabinetu. Parlamentarci su danas odbacili 10 od 17 predloženih kandidata, rekavši da su korumpirani ili nekvalifikovani.

Ovo je drugi put da su avganistanski zakonodavci glasanjem odbacili većinu Karzaijevih kandidata za šefove ministarstava. Sjedinjene Države i druge zemlje vrše pritisak na Karzaija da osnuje vladu pre održavanja međunarodne donatorske konferencije za Avganistan, zakazane za kraj meseca u Londonu.

Karzai je rekao da žali što je parlament odbacio toliki broj njegovih kandidata. Zakonodavci su međutim odobrili imenovane za položaje ministra poljnih poslova i ministra pravde.

Nasilje se nastavlja širom zemlje

Jedan pripadnik međunarodnih bezbednosnih snaga u Avganistanu ubijen je danas, u bombaškom napadu u južnom delu zemlje.

U međuvremenu, u akciji avganistanskih i međunarodnih snaga, u oblasti Nad Ali, u južnoj pokrajini Helmand, ubijeno je 11 pobunjenika o zaplenjen materijal za pravljenje bombi.

Prema današnjem saopštenju vojnih funkcionera, pored toga otkrivena je i "prilična količina" opijuma kao i manja količina naoružanja.

Takođe danas, vlasti su saopštile da je jedan lokalni avganistanski funkcioner ranjen u eksploziji u jugoistočnoj pokrajini Host, kada je njegovo vozilo naišlo na minu.

XS
SM
MD
LG