Linkovi

Jemen: Uhapšena trojica ekstremista al-Kaide


Jemenski funkcioneri saopštili su da je policija uhapsila trojicu ekstremista al-Kaide, odgovornih za bezbednosne pretnje koje su dovele do dvodnevnog zatvaranja zapadnih ambasada u Sani.

Isti funkcioneri navode da su trojica ekstremista juče pobegla od napada jemenske vlade i potražila lekarsku pomoć u bolnici severno od Sane. Takodje se navodi da je policija uhapsila ekstremiste u toj bolnici i pritvorila još četvoro ljudi, koji su osumnjičeni da su skrivali.

Jemenska vlada takodje je saopštila da su jemenske snage ubile dvojicu ekstremista al-Kaide u operaciji sprovedenoj u ponedeljak, ali je je lokalni lider te grupe Muhamed Ahmed al-Hanak pobegao.

Sjedinjene Države, Britanija i Francuska ponovo su otvorile svoje ambasade u Sani. Vašington je saopštio da je Jemen „uspešno reagovao“ na bojazan o mogućem napadu al-Kaide na strane diplomatske misije.

Jemensko ministarstrvo unutrašnjih poslova danas je saopštilo da je preduzelo dodatne bezbednosne mere da osigura bezbednost ambasada i stranaca u glavnom gradu.

XS
SM
MD
LG