Linkovi

UN premešta pojedine službenike van Pakistana


Ujedinjene Nacije su saopštile da će privremeno premestiti najmanje 20 odsto svog međunarodnog osoblja u Pakistanu, zbog zabrinutosti za bezbednost. Portparol svetske organizacije Israt Rizvi izjavio je da će članovi osoblja ili napustiti zemlju ili biti premešteni u bezbednije delove Pakistana. Mediji prenose izjavu Rizvija i jednog člana osoblja u Pakistanu koji su rekli da će mere premeštanja trajati najmanje šest meseci.

U međuvremenu, pakistanska policija objavila je da planira da od suda zatraži da podigne optužnicu za terorizam protiv petorice Amerikanaca, koji su uhapšeni u Pandžabu ranije ovog meseca, i da ih osudi na kazne doživotnog zatvora.

Policija je navela da je pri kraju sa istragom o petorici mladih muslimana za koje se očekuje da će se pojaviti pred sudom 4. januara. Oni su uhapšeni u kući lidera zabranjene ekstremističke grupe Vojska proroka Muhameda, koja je povezana sa al-Kaidom, početkom decembra. Zvaničnici su naveli da je grupa planirala napade na ciljeve u zemlji, uključujući nuklearna postrojenja.


XS
SM
MD
LG