Linkovi

U Teheranu ubijen nećak Mira Huseina Musavija


Savetnik iranskog opozicionog lidera, Mira Huseina Musavija, potvrdio je izveštaje da je Musavijev nećak ubijen tokom sukoba između snaga bezbednosti i demonstranta koji se zalažu za reforme.

Opozicione veb stranice navode izjavu savetnika da je Ali Musavi danas ubijen u Teheranu, ali nije jasno da li je on jedan od četvorice aktivista za koje se na opozicionim veb stranicama navodi da ih je danas ubila policija. Iranska policija, sdruge strane, demantuje da je iko od demonstranata stradao u današnjim sukobima sa organima reda. "Glas Amerike" je dobio nekoliko fotografija žrtava, koje su po svemu sudeći ubijene iz vaternog oružja.

Očevici kažu da su se demonstranti sukobili sa policijom, koja je bila naoružana suzavcem i palicama. Oni navode da su se mogle čuti sirene ambulantnih kola, policijski helikopteri i demonstranti koji su uzvikivali „Smrt diktatoru“. Opozicione veb stranice izvestile su o sličnim sukoboma u gradovima Isfahanu i Nadžafabadu u centralnom delu Irana. Iranska vlada je zabranila stranim medijima da direktno izveštavaju o demonstracijama, što praktično znači da je sve navode nemoguće potvrditi iz nezavisnog izvora.

XS
SM
MD
LG