Linkovi

Izraelska vojska ubila šest Palestinaca


Izraelske snage ubile su šest Palestinaca tokom operacija na Zapadnoj obali i u Pojasu Gaze, najsmrotonosnijih u poslednjih gotovo godinu dana.

U jutrošnjoj akciji u gradu Nablus, izraelski vojnici ubili su trojicu muškaraca osumnjičenih za ubistvo izraelskog naseljenika. Izraleska vojska saopštila je da su vojnici pucali na osumnjičene u njihovim domovima, nakon što su odbili da se predaju. Palestinski premijer Salem Fajed osudio je napad, nazivajući ga eskalacijom. Žrtve su bili pripadnici Brigada mučenika Al Akse, oružanog krila pokreta Fatah, palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa.

U odvojenom napadu izraelskih ratnih aviona u Pojasu Gaze, na granici sa Izraelom, poginula su tri Palestinca koja su prema tvrdnjama vojnih zvaničnika pokušala da izvedu teroristički napad. Palestinske vlasti pak navode da su Palestinci sakupljali metalne otpatke. Nasilje na Bliskom istoku eskaliralo je dan uoči prve godišnjice početka izraelske vojne ofanzive u Gazi, tokom koje je ubijeno više od 1300 Palestinaca.

XS
SM
MD
LG