Linkovi

Italijanski premijer hospitalizovan posle napada


Premijer Berluskoni se rukovao sa pristalicama i davao autograme, posle jednog političkog skupa sa svojim konzervativnim pristalicama u Milanu, kada ga je jedan čovek udario po licu statuetom milanske katedrale. Berluskonija je momentalno oblila krv. Lekari su kasnije saopštili da mu je polomljen nos, posečena usna i da su mu slomljena dva zuba.

Jedan od očevidaca rekao je da je predmet bio bačen ka premijeru i da je posle toga video kako telohranitelji ubacuju krvavog Berluskonija u automobil. 73-godišnji premijer prebačen je u milansku bolnicu San Rafaele. Njegov lični lekar, profesor Alberto Zangriljo, ovako je opisao povrede.

Zangriljo je rekao da je u trenutku napada bio sa Berluskonijem i da premijer ima značajnu traumatološku povredu lica, posekotine na usni spolja i iznutra, kao i frakturu nosne kosti. Takođe je izgubio mnogo krvi. Lekar je dodao da je premijer veoma uzdrman i potišten.

Policija je odmah privela napadača, koji je identifikovan kao Masimo Tartalja, star 42 godine. Policija je saopštila da Tartalja nije imao krivični dosije, ali da je u poslednjih 10 godina bio na lečenju zbog psiholoških problema.

Incident je pokrenuo lavinu solidarnosti sa Berluskonijem, kako od pristalica, tako i od kritičara. Premijerove pristalice odmah su saopštile da je incident bio rezultat kampanje "mržnje" od strane njegovih levičarskih protivnika. Poslednjih meseci Berluskoni je bio na meti kritičara zbog sve većih problema sa zakonom i skandala u vezi sa njegovim privatnim životom.

XS
SM
MD
LG