Linkovi

Odevni stil prve dame SAD inspiracija za knjigu


Mišel Obama se već pojavila na naslovnoj stranici "Voga" a njena slika treba da bude i na naslovnoj stranici decembarskog izdanja magazina "Glamor". MRS.O, blog posvećen odevanju prve dame, postao je toliko popularan, da je inspirisao izdavanje knjige. Autorka bloga i knjige kaže da u proteklih 40 godina nijedna prva dama nije privlačila toliku pažnju svojom odećom.

Nisu svi bili oduševljeni haljinom koju je prva dama Mišel Obama nosila na inauguralnom balu. Medjutim, najveći broj modnih kritičara je bio oduševljen njenim interesovanjem za modu. Ta medijska pažnja podseća Meri Tomer na još jednu prvu damu.

"Mi razmišljamo o Mišel Obami na način na koji nismo razmišljali o prvoj dami još od Džeki Kenedi", kaže ona.

To je inspirisalo Meri Tomer da pokrene svoj blog, MRS.O. Blog je potom doveo do izdavanja knjige: „MRS.O: Lice modne demokratije“. Blog se gotovo svakodnevno osvežava novim informacijama o novim detaljima odeće prve dame. Obično ima 10 hiljada posetilaca dnevno, iz više od 200 zemalja.

"Mislim da ih inspiriše moderna žena zainteresovana za savremenu modu", kaže autorka bloga i knjige.

Portparolka prve dame kaže da ne može da komentariše njene modne trendove.

Mišel Obama koristi svoj program rada da se pozabavi brojnim temama, od podrške vojnim porodicama do zdravlja žena.

"Mislim da se niko ne bi iznenadio da sazna da je nedavno ustanovljeno da trećina žena troši uštedjeni novac, zadužuje se ili se odriče osnovnih potrepština, da bi platila svoje lekarske račune", izjavila je prva dama SAD.

Od dečje rekreacije do uzgajanja organskog povrća i voća.

"Nikada nisam srela nekoga ko je zainteresovan isključivo za odevanje Mišel Obama. Interesuje nas ona kao majka, supruga i profesionalac i zadivljeni smo što ona sve to obavlja uz fenomenalan smisao za stil", priča Tomer.

Taj smisao za stil obuhvata i kreacije kao što su haljina i mantil američke modne kreatorke Izabel Toledo koju je prva dama nosila na dan inauguracije.

Ona medjutim nosi i manje skupu odeću. Komplet koji je nosila prilikom posete britanskom premijeru bio je iz kolekcije "J. Crew".

"Kad Mišel Obama nosi vunenu jaknu "J. Crew" ona se u radnjama rasproda istog dana. Običnim ženama je prvi put dostupna ista odeća kakvu nosi prva dama i u tome ima nečeg veoma moćnog i dopadljivog", objašnjava autorka.

Prva dama ima i svoje kritičare. Pojedini kažu da nije bilo primereno da ide kod kraljice Elizabete u džemperu. Njene nage ruke prošle zime, tokom prvog predsednikovog obraćanja Kongresu, takođe su izazvale govorkanje.

"Nosila je haljinu Narsisa Rodrigeza bez rukava. Neki su rekli da to nije primereno sezoni i mestu. Mislim da su njene vrlo negovane ruke inspiracija za mnoge žene", zaključuje Tomer.

Njene ruke se ponovo vide na naslovnoj stranici magazina "Glamor", ali prva dama uživa poštovanje, ne zbog smisla za modu, već zbog toga što je pokrovitelj mladih žena, što je bila i pre nego što je počela da radi kao pravnik.

XS
SM
MD
LG