Linkovi

U eksploziji  u Avganistanu poginulo 16 ljudi


Avganistanska policija kaže da je najmanje 16 ljudi poginulo u napadu bombaša samoubice, dok je jedan moćni bivši gospodar rata jedva izbegao pokušaj ubistva.

Oba napada su se dogodila danas, dan pošto je Hamid Karzai položio zakletvu za drugi mandat na položaju predsednika.

Policija je saopštila da se bombaš samoubica vozeći motorcikl razneo eksplozivom, u prometnom području jugozapadne pokrajine Farah, u Avganistanu. Pokrajinski guverner, Rohulah Amin, rekao je da se eksplozija dogodila nedaleko od njegove kuće, dodajući da je među poginulima i nekoliko dece. Inspektori su saopštili da je u tom napadu povređeno na desetine ljudi.

U međuvremenu, policijski funkcioneri kažu da je daljinski aktivirana bomba eksplodirala u blizini konvoja člana parlamenta Abdula Raba Rasuda Sajafa, dok je prolazio putem u blizini Kabula. Tom prilikom poginulo je pet telohranitelja tog bivšeg gospodara rata.

Sajaf je bio lider mudžahedina, koji se sredinom devedesetih godina borio protiv Talibana. Posle Sjedinjenim Državama predvođene invazije, 2001. godine, kojom je svrgnut Taliban, Sajaf je postao veliki pristalica predsednika Karzaija.

XS
SM
MD
LG