Linkovi

Dobar žreb za Đokovića u Londonu


Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće u grupi "B" na predstojećem završnom turniru sezone u Londonu, zajedno sa Špancem Rafelom Nadalom, Rusom Nikolajem Davidenkom i Šveđaninom Robinom Soderlingom. Grupu "A" čine Švajcarac Rože Federer, Škotlanđanin Endi Marej, Argentinac Huan Martin Del Potro i Španac Fernando Verdasko.

Moglo bi se reći da je Đokovića poslužila sreća prilikom žreba koji su obavili Endi Marej i trenutno drugi dubl sveta braća Brajan, s obzirom da sa svim konkurentima ima pozitivan skor na tvrdoj podlozi, na kojoj će se igrati i u O2 Areni u Londonu. Branilac titule iz Šangaja prošle godine ima skor 6:3 sa Nadalom na tvrdim podlogama, a dobio ga je u poslednja dva duela ove godine - u Sinsinatiju i pre pet dana u Parizu. Đoković je od Davidenka izgubio pre nekoliko nedelja u Šangaju, ali ga je prošle godine na završnom turniru sezone pobedio i u grupi i u finalu, dok Soderling u pet pokušaja nijednom nije uspeo da pobedi Đokovića, a poslednji poraz doživeo je u Parizu, prošlog petka.

Neporaženi pobednik finala ATP World Tour-a može da osvoji 1.500 bodova za svetsku rang-listu i novčanu nagradu od milion i 630 hiljada dolara.

XS
SM
MD
LG