Linkovi

Đoković najbolji u Parizu, druga titula za sedam dana


Najbolji srpski teniser Novak Đoković osvojio je prvu titulu ove sezone na turnirima serije 1000 (četiri poraza u finalima), deesetu ukupno i 16. u karijeri, pošto je u finalu u Parizu pobedio domaćeg takmičara Gaela Monfilsa - 6:2, 5:7 i 7:6 (3). Meč je trajao dva sata i 44 minuta, a Đokoviću je za pobedu pripalo 1.000 poena za ATP rang listu i novčana nagrada od 450 hiljada evra.

Do druge titule u poslednjih sedam dana, najbolji srpski teniser stigao je posle velike borbe, aiko je na početku izgledalo da će meč možda trajati i manje od sat vremena. Kao i dan ranije protiv Rafaela Nadala, Đoković je počeo sjajno, dva puta oduzeo servis Monfilsu u prvom setu, a odmah zatim i na početku drugog i poveo sa 3:0. U narednom gemu, posle vođstva Monfilsa 40:0, u dva navrata je imao izjednačenje i bio na dva poena od dvostrukog "brejka", ali je Monfils dobrim servisima uspeo da osvoji taj gem.

Usledio je brejk Francuza, i situacija na terenu se kompletno promenila. Đokvoić je teško čuvao svoje servise i konačno poklekao u 11. gemu, posle čega je Monfils izjednačio na 1:1 u setovima. Beograđanin je već na početku odlučujućeg seta poveo sa 2:0, potom i 4:1, ali se Francuz uz podršku publike još jednom "digao" i izjednačio na 4:4. Obojica tenisera uverljivo su čuvala svoje servise do "taj-brejka", u kome je Đoković bio skoncentrisaniji i stigao do pete titule na turnirima Masters serije u karijeri.

U prvom meču dana, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor osvojili su svoj deveti dubl trofej ove sezone, laganim trijumfom nad Špancima Granoljersom i Robredom - 6:3 i 6:4 za svega 57 minuta igre.

XS
SM
MD
LG