Linkovi

Očekuje se detaljna istraga o pucnjavi u Fort Hudu


U svom redovnom nedeljnom obraćanju putem radija, koje je postavljeno na veb sajt Bele kuće, Obama kaže da istražitelji moraju "da prikupe sve raspoložive informacije" o napadaču i ispitaju šta je sa njima urađeno.

U međuvremenu, za danas je zakazana sahrana nekolicine od 13 žrtava napada koji se dogodio u Fort Hudu 5. ovog meseca.

Među poginulima je i 29-ogodišnja vodnica Emi Kruger, koja će biti sahranjena u gradiću Kilu u državi Viskonsin. Stotine ljudi su sinoć došle u lokalnu gimnaziju na njen pomen.

Branilac osumnjičenog napadača, majora Nidala Malika Hasana, juče je izjavio da izgleda da je njegov klijent paralizovan od struka naniže, posle višestrukog ranjavanja tokom napada. Civilni branilac Džon Giligan je rekao i da Hasan, armijski psihijatar, oseća jake bolove u rukama. On je juče razgovarao sa Hasanom u armijskoj bolnici u blizini San Antonija, u kojoj se ovaj oporavlja.

Armijski tužilac je u četvrtak saopštio da je protiv Hasana podignuta optužnica od 13 tačaka za ubistvo s predumišljajem, na osnovu koje bi on mogao da bude osuđen i na smrtnu kaznu.

Hasan je optužen za otvaranje vatre na nenaoružane vojnike koji su se pripremali za odlazak u Irak i Avganistan. Među žrtvama su i jedna trudnica i nekoliko vojnih stručnjaka za mentalno zdravlje. Četrdeset tri osobe su ranjene.

XS
SM
MD
LG