Linkovi

Klinton apelovala na Avganistan da se bori protiv korupcije


Američki državni sekretar Hilari Klinton izjavila je da avganistanski predsednik Hamid Karzai mora da iskoreni korupciju.

Ona je rekla da se svakom obećanju Sjedinjenih Država, Nemačke i drugih saveznica da se pomogne u stabilizaciji Avganistana mora izaći u susret još višim nivoom predanosti nove vlade Hamida Karzaija u borbi protiv korupcije.

Hilari Klinton je to izjavila danas u Berlinu u Nemačkoj, gde se pridružila svetskim liderima radi obeležavanja 20 godišnjice pada berlinskog zida. Ona je takodje rekla da su saveznici planirali da predaju Karzaijevoj vladi „jasne smernice“ i „mere za polaganje računa".

U subotu je avganistansko ministarstvo inostranih poslova odbacilo komentare specijalnog predstavnika UN-a koji je upozorio da predsednik Karzai mora da se bori sa korupcijom ili će u protivnom rizikovati da izgubi podršku medjunarodne zajednice. Ministarstvo inostranih poslova je izdalo saopštenje u kojem se navodi da je Kai Eide „prekoračio ovlašćenja kao predstavnik važne medjunarodne organizacije“.

XS
SM
MD
LG