Linkovi

Ford zabeležio profit od milijardu dolara


Američka automobilska kompanija Ford objavila je da je u trećem tromesečju ove godine imala prihod od gotovo milijardu dolara, pa očekuje da će do 2011. postati "solidno profitabilna". Dženeral Motors je takođe objavio prvi jednomesečni skok u prodaji svojih vozila u protekle skoro dve godine. Te vesti podstiču nadu da je američka autoindustrija na putu oporavka.

Ford je izvestio o prihodu od gotovo milijardu dolara u trećem tromesečju - prvom ozbiljnom prihodu od početka 2008. To je jedini američki proizvođač automobila koji prošle godine nije podneo zahtev za zaštitu od poverilaca. Generalni direktor Forda, Alan Mjulali, kaže da kompanija očekuje da u 2011. postane "solidno profitabilna."

"Ovo je nesumnjivo prelaz sa nule ili malo više od toga na solidne prihode, što znači da ćemo zarađivati od svih naših operacija sa automobilima."

Ford je iskoristio prednost dobijenu zahvaljujući državnom programu subvencionisanja potrošača koji su svoja stara vozila zamenjivali za nova, sa štedljivijim motorima. "Keš za starudiju" pomogao je da se zatvore neprofitne operacije i podigne produktivnost. Od velike trojke autoproizvođača, Ford je bio jedini koji je odbio miljarde dolara državnih kredita. Dži-em i Krajzler su ih uzeli, ali se još bore za opstanak, podseća Majk Anderson, prodavac Fordovih automobila.

"Javnost sada gleda na Ford znatno povoljnije nego ikada, jer nije hteo da uzme državne pare da bi se spasao."

Ford je još pre nekoliko godina počeo da smanjuje troškove i zatvara radna mesta, usput izbacivši na tržište nove, atraktivne modele. Prema nedavnoj anketi, 90 odsto Fordovih modela rangirano je po kvalitetu iznad proseka, kaže Džeremi Anvil, predsednik kompanije za prodaju vozila preko interneta.

"Kada pogledate gde je Ford bio pre dve-tri godine, vidite da su okrenuli list pa su i znaci za iduću godinu po meni pozitivni."

Ali Fordove nevolje nisu prošle. Kompanija je dužna više od 23 milijarde dolara i u 2010. ne očekuje profit. Članovi sindikata autoradnika zaposlenih u Fordu, odbacili su predlog da pristanu na nove ustupke. Taj plan je trebalo da svede Fordove troškove za radnu snagu na nivo troškova Dži-ema i Krajzlera.

XS
SM
MD
LG