Linkovi

Uspešan start Đokovića, Troickog i Zimonjića u Bazelu


Najbolji srpski teniseri Novak Đoković i Viktor Troicki uspešno su startovali na ATP turniru serije 500, koji se u Bazelu igra za nagradni fond od milion i 755 hiljada dolara.

Troicki je u prvom kolu pobedio Nemca Bendžamina Bekera - 6:2 i 7:6 (5) za sat i 28 minuta igre, dok je Đokoviću, nešto kasnije, bilo potrebno minut manje za eliminaciju još jednog Nemca, Andreasa Beka - 6:3 i 7:5. Troicki u drugom kolu igra protiv pobednika duela između 4. nosioca Hrvata Marina Čilića i Nemca Filipa Pečnera (prvi meč sutrašnjeg oprograma), dok će Đokovićev naredni rival biti Čeh Jan Hernih, koji je bio bolji od naturalizovanog Australijanca Petera Lučaka - 6:3 i 6:4.

Pored Troickog i Đokovića uspešan start u Bazelu imao je i Nenad Zimonjić, koji je zajedno sa kanađaninom Danijelom Nestorom pobedio argentinsko-čilensku kombinaciju Lukas Arnold Ker - Fernando Gonsales sa 2.1, po setovima 4:6, 6:3 i 10:5. Prvi nosioci i trenutno dvojica viodećih na svetskoj listi dubl-igrača tako su prekinuli seriju od tri poraza u prvim kolima i ostvarili prvu pobedu još od početka septembra i US Opena.

Pobednik turnira u Bazelu zaradiće 500 poena za ATP rang-listu, i novčanu nagradu u iznosu od 291.700 evra. Titulu brani najbolji teniser sveta Rože Federer, koji je u svom rodnom gradu pobeđivao u poslednje tri godine.

XS
SM
MD
LG