Linkovi

Osam žrtava u bombaškim napadima u Iraku


Iračka policija saopštila je da je u četiri današnja bombašaka napada poginulo najmanje osam, a povređeno više od 50 ljudi.

Policija je saopštila da je bomba pričvršćena na bicikl eksplodirala na popularnoj pijaci u gradu Musajab, oko 60 kilometara južno od Bagdada. U eksploziji je stradalo bar pet osoba, dok je 37 ranjeno.

U međuvremenu, u Ramadiju, 100 kilometara zapadno od glavnog grada, policija je objavila da su u periodu od svega nekoliko minuta eksplodirale dve bombe i usmrtile dve, a ranile četiri osobe.

Četvrta bomba, pričvršćena za autobus, detonirana je dok se on približavao policijskoj stanici u šiitskom muslimanskom svetom gradu Karbali. U toj eksplozijipoginula je jedna, a povređeno najmanje deset osoba. Niko još nije preuzeo odgovornost za napade.

Pre nedelju dana, u eksplozijama dve snažne bombe pričvršćene za automobile, čije su mete bili ministarstvo pravde i zgrada pokrajinske vlade, u Bagdadu je stradalo 155 osoba, dok je 500 ranjeno. Jedna grupa povezana s al-Kaidom preuzela je odgovornost za te napade.

XS
SM
MD
LG