Linkovi

Pakistanska vojska zauzela rodno mesto lidera Talibana


Pakistanska vojska objavila je da je, posle višednevnih oštrih sukoba u Južnom Vaziristanu, zauzela rodno mesto lidera Talibana, Hakimule Mehsuda.

Predstavnik armije, general-major Atar Abas izjavio je da su vojnici danas preuzeli kontrolu nad gradom Kotkaijem i da sada rade na raščišćavanju te oblasti. U borbama je, kako se navodi, ubijeno najmanje 12 ekstremista, ali su poginula i dvojica vojnika. Abas je ukazao da su ekstremisti pretvorili mnoge kuće u bunkere. Vojna operacija u Koktaiju deo je ofanzive koja i dalje traje protiv talibanskih pobunjenika u plemenskoj oblasti, duž granice sa Avganistanom.

A na severozapadu zemlje, prema tvrdnjama tamošnjih zvaničnika, u kako se veruje, američkom raketnom napadu, ubijeno je bar 15 ljudi u plemenskoj regiji Badžaur. Vladini funkcioneri navode da je cilj napada bila kuća, koju je navodno koristio talibanski komandant, Maulvi Fakir, koji je izbegao napad. Veruje se međutim da su među postradalima neki od njegovih rođaka i „strani“ ekstremisti.

XS
SM
MD
LG