Linkovi

Nove žrtve terorističkih napada u Pakistanu


U eksplozijama podmetnutih bombi danas je u Pakistanu ubijeno 23 ljudi, čime je nastavljen niz ekstremističkih napada koji su, kako se veruje, povezani sa vojnom ofanzivom protiv talibanskih pobunjenika.

Policija je saopštila da je u jednom od tih napada bombaš samoubica detonirao eksploziv kraj jednog vojnog objekta, ubivši osmoro i ranivši trinaestoro ljudi. Do napada je došlo kraj vojnog kontrolnog punkta, izvan pakistanskog Aeronautičkog kompleksa, u Kamri, zapadno od prestonice Islamabada.

U plemenskoj oblasti Mohmand, cilj bombaškog napada bio je autobus pun gostiju na jednom venčanju. U toj eksploziji ubijeno je 15 osoba. Za sada nije poznato da li je eksploziju izazvala mina ili bomba sa daljinskim aktiviranjem.

Nešto kasnije, automobil-bomba eksplodirao je ispred jednog restorana u severozapadnom gradu Pešavaru, ranivši najmanje osmoro ljudi.

Broj ekstremističkih napada u Pakistanu je u porastu od kada su oružane snage započele obimnu operaciju protiv Talibana u Južnom Vaziristanu. U tim napadima ovoga meseca je poginulo više od 190 ljudi.

XS
SM
MD
LG