Linkovi

32 poginulih u napadima na četiri policijska centra u Pakistanu


Pakistanski funkcioneri kažu da je u napadima na četiri zgrade službi bezbednosti u Lahoreu i na nemirnom severozapadu zemlje poginulo najmanje 32 ljudi.

Funkcioneri u Lahoreu kažu da su grupe naoružanih ljudi napale jutros zgradu pakistanske Federalne istraživačke agencije, skraćeno FIA, kao i dva policijska centra za obuku.

U Kohatu, na severozapadu Pakistana, eksplozija automobila bombe uništila je jedna policijsku stanicu. Nešto kasnije, još jedna bomba eksplodirala je u stambenom delu Pešavara.

Funkcioneri još nastoje da prebroje žrtve ali, kako izgleda, mnogi među njima su policajci. Mediji izveštavaju da je u napadima učestvovalo čak možda 25 ekstremista.

U proteklih 11 dana ekstremisti u Pakistanu izveli su nekoliko značajnijih terorističkih napada u kojima je ubijeno više od stotinu ljudi. Pakistanski ministar unutrašnjih poslova, Rehman Malik, nazvao je današnje napade "gerilskim ratom."

Talibanski lideri obećali su da će napadati državne ciljeve uoči očekivane vojne ofanzive protiv ekstremista baziranih u Južnom Vaziristanu, području za koje funkcioneri kažu da se u njemu planira većina terorističkih napada u Pakistanu.

XS
SM
MD
LG