Linkovi

Obama pozdravio debatu o reformi zdravstva


Predsednik Barak Obama pohvalio je zakonodavce zbog rada na reformi zdravstvene zaštite, navodeći da se taj proces nalazi na prekretnici.

Obama je u redovnom obraćanju naciji rekao da se vodi živa rasprava o tom pitanju, koja obuhvata i demokratske i republikanske predloge. Takođe je podsetio da su istaknuti republikanci, guverener Kalifornije Arnold Švarceneger i bivši senator Bob Dol, podržali reformu zdravstvenog sistema. Predsednik je ponovo kritikovao protivnike reforme, ističući da su više zainteresovani da vode stranačku politiku, nego da pomognu Amerikancima.

Republikanski zakonodavci odbacili su te optužbe, navodeći da postoji stvarna zabrinutost u pogledu planova koji se razmatraju u Kongresu. U odgovoru republikanske stranke, senator sa Floride Džordž Lemju naglasio je da ishod debate o zdravstvenoj zaštiti ne bi trebalo da bude gori od samog problema. On tvrdi da će troškovi predložene reforme dodatno opteretiti poreskve obveznike i istovremeno rezultirati velikim rezovima u postojećim zdravstvenim programima.

XS
SM
MD
LG