Linkovi

Tadić očekuje veće američke investicije


Predsednik Srbije Boris Tadić predvodi od danas do 26. septembra delegaciju Srbije na 64. zasjedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija. Uoči odlaska u Njujork, Tadić je danas boravio u Klivlendu.

Srpski predsjednik se u Klivlendu sastao sa komandantom Nacionalne garde Ohaja Gregorijem Vajtom, guvernerom te države Tedom Striklendom, senatorom Džordžom Vojinovićem i predstavnicima srpske dijaspore u SAD. Tadić je nakon razgovora naglasio da je uvjeren da će Srbija i Sjedinjene Države u narednim godinama izgraditi čvrste odnose.

“Danas imamo značajne investitore iz Sjedinjenih Država. To veoma cijenim. I to ne samo US steel, već i Filip Moris, Koka Kolu, Pepsi i druge kompanije. Očekujem više američkih investicija”, rekao je predsednik Srbije.

Tadić je, na prijemu za predstavnike dijaspore, rekao da Beograd nastavlja da vodi politiku mira, sporazumevanja i integracije u Evropsku uniju, ali ne odustaje od odbrane suvereniteta i teritorijalnog integritreta. Takođe je istakao da će Srbija voditi politiku koja na racionalan i dostojanstven način brani nacionalne i državne interese. Srpski predsjednik je zaključio da Srbija nikada neće odustati od politike odbrane vlastitog identiteta i zamolio pripadnike dijaspore u Ohaju da tu poruku prenese svim Srbima koji žive u SAD. Tadić će u srijedu prisustvovati prijemu koji, povodom zasedanja Generalne skupštine Uedinjenih nacija u Njujorku, priređuje američki predsednik Barak Obama. Generalnoj skupštini će se obratiti u petak 25. septembra.

XS
SM
MD
LG