Linkovi

Veze starijih žena i mlađih muškaraca sve popularnije u SAD


Šta je zajedničko Madoni, Demi Mur i Suzan Sarandon? Sve ove zvezde u godinama su ili u vezi ili su udate za dosta mlađe muškarce. Takve veze su izgleda sve popularnije i među običnim svetom u Americi.

Suzan Sarandon ima 62 godine i pozira sa svojim partnerom, 50-godišnjim glumcem i rediteljem Timom Robinsom. Razlika u godinama im očigledno ne predstavlja problem. Jedna od najpoznatijih veza starije žene i mlađeg muškarca je svakako brak između 46-godišnje glumice Demi Mur i 31-godišnjeg Aštona Kučera. A tu je i od nedavno razvedena Madona. U najnovijem spotu za pesmu “Selebrejšn”, 51-godišnja Madona se pojavljuje vrlo oskudno odevena, a u jednoj sceni zastaje da poljubi svog novog momka, 22-godišnjeg Džizus Laza. Zabavljanje sa mlađim muškarcima nije rezervisano samo za mega zvezde. Sve veći broj žena, koje ostaju atraktivne i mladalačkog duha uprkos godinama odlučuje se za mlađe partnere. Žene u godinama su danas viđene kao seksi, iskusne, nezavisne i interesantne, ili drugim rečima, savršene za mladog zgodnog muškarca.

“U vezi starije žene i mlađeg muškarca postoje dobrobiti i izazovi. Pozitivna strana je što možemo da im pružimo osećaj sigurnosti i da im damo smisla, da podržimo njihove snove. Oni nama, sa druge strane, pružaju da se osećamo živim, da uživamo i istražujemo. Postoje dva tipa mladih muškaraca – oni koji su erotski radoznali i oni koji pored toga žele i dublji odnos”, kaže Frančeska Džentil, savetnica za veze.

Mnogi muškarci smatraju starije žene seksi, smele i zanimljivije od žena u 20-im ili 30-im godinama. Parovi kao što su Frančeska Džentil od 52 godine i 38-godišnji Tahil Gesjuk su predvodnici pokreta za opšte prihvatanje veza starijih žena i mlađih muškaraca.

“Po meni, mlađi muškarci su zainteresovani za starije žene iz tri razloga – one pružaju osećaj sigurnosti i stabilne veze; pod dva ukoliko ne žele decu u tom momentu, zabavljanje sa ženom u njenim 40-im ili 50-im ima smisla i pod tri, mislim da postoji određena smelost kod starijih žena jer tada počinju da budu potpuno sigurne u svoju seksualnost”, smatra Tahil.

I dok su muškarci to radili oduvek, ideja da starija žena bude u vezi sa mlađim muškarcem je tradicionalno bila tabu tema. Američki naziv za žene koje traže takvu vezu je “kuguar”, što mnogi koriste pežorativno. Danas međutim, žene to posmatraju iz pozitivnog ugla, te je prošlog meseca u Palo Altu u San Francisku organizovana prva Nacionalna konvencija kuguara. Rita Sanga je došla iz Londona da nauči više o fenomenu kuguara.

“Jedna od najvećih socioloških promena u poslednjih deset godina je da se sve više starijih žena razvodi, a muškarci iz njihove generacije su ili zauzeti ili im nisu zanimljivi”.

Mladi muškarci iz Silikonske doline su došli čoporativno oko 10 uveče te se ova neobična konvencija pretvorila u žurku.

“Hoćemo muškarce koji su energični, koji imaju želju za životom i koji će da nas poštuju i vole. Oni su takođe lakši za oblikovanje i žele da udovolje”, kaže komičarka Lezli Leng.

Erik Holister ima 33 godine, odrastao je u ženskoj porodici i zainteresovan je da proba netradicionalan brak u kojem su uloge zamenjenje.

“U našoj kulturi je normalno da stariji muškarac bude u vezi sa mlađom ženom. Moj otac je 10 godina stariji od moje majke i to je potpuno normalno, međutim ako je žena 10-15 godina starija, ona je kuguar”.

Glorija Navaro, koja je od strane muškog pola izabrana za Mis kuguar Amerike kaže da veruje da svaka žena može da ispolji svoju unutrašnju moć i privlačnost. Kada se njen brak od 20 godina završio pre 2 godine, Glorija je odlučila da se iz zapuštene mame transformiše u seksi kuguara.

“Znam da mnogi misle da to ima seksualnu konotacije, ali ja želim da verujem da je to način da žena pokaže svoju snagu. Ja vidim kuguara kao snažnu, nezavisnu ženu”.

Ipak, glavni cilj konvencije kuguara je zabava. Odlično obučene, seksi žene su iskoristile priliku da pokažu svoje plesačko umeće i nove tehnike flertovanja.

XS
SM
MD
LG