Linkovi

Obama: Samit G-20 treba da se forkusira na zaštitu potrošača


Američki predsednik Barak Obama smatra da da su velike svetske ekonomske sile preduzele važne korake kako bi se pozabavile globalnom finansijskom krizom, ali i da još mnogo toga preostaje da se uradi.

U svom redovnom subotnjem obraćanju naciji, Obama je rekao da je da su svetski lider, koji su se sastali u aprilu, na samitu G-20, demonstrirali međunarodnu saradnju bez presedana, preduzeli korake za rešavanje globalne finansijske krize i pomoć ekonomijama širom sveta. Predsednik Obama ukazao je da će samit G-20 naredne nedelje u Pitsburgu biti mesto na kome će se analizirati onog što je svaka od zemalja preduzela u poslednjih pet meseci, kako bi osujetila svetsku ekonomsku krizu.

Obama je istakao da Sjedinjene Države i druge zemlje moraju da zatvore "rupe" u regulativama, koje su dovele do finasijske krize i dodao da će u centru pažnje tog nastojanja u Sjedinjenim Državama biti osnivanje Agencije za finansijsku zaštitu potrošača, koja će, između ostalog, sprečavati banke i ostale ustanove koje pozajmljuju novac potrošačima da ih pogrešno informišu.

XS
SM
MD
LG