Linkovi

"Bitlsi" ponovo u centru pažnje


Digitalno remasterovana kolekcija svih albuma i nova video igra, ponovo su doveli "Bitlse" na naslovne stranice. Ljubitelji muzike jednog od najvećeg benda svih vremena sada mogu da preslušavaju svoje omiljene pesme na CD-u u mono ili stereo formatu, a tu je i video igra "Bitls rok bend" za pripadnike mlađe generacije.

Tinejdžeri su se u njih zaljubili pre više od 40 godina. Ali, da li će rokenrol groznica zahvatiti i današnju generaciju mladih?

Katalog digitalno remasterovanih pesama "Bitlsa" izdatih između 1963. i 1970. godine sada je dostupan u čitavom svetu, ali groznica se najviše primećuje u Japanu. Amerikanci su takođe iščekivali izlazak kataloga jer kao što kaže jedan kupac, "pa to su 'Bitlsi'. Kako ne kupiti svaku pesmu"?! Remasterovana verzija može da se nabavi u prodavnicama i preko interneta, ali cena od 260 dolara može da odvrati neke kupce.

Mlađa generacija će takođe moći bolje da upozna "Bitlse" kroz novu video igru. Brajan Hajat iz magazina "Roling Stoun" kaže da "Bitlsi" kaskaju za novim tehnologijama.

"To je veoma neobično. Ovo je najdublje što su nam 'Bitlsi' dozvolili da uđemo u njihovu muziku, što je velika stvar", kaže Hajat.

Igrači interaktivne video igre postaju deo benda, tako što sa Džonom, Polom, Džordžom i Ringom nastupaju na sceni uz psihodeličnu scenografiju koja odiše 60-im godinama.

"Igra takođe oživljava istoriju muzike jer sadrži studijske razgovore Džona, Pola, Džordža i Ringa, koje niko do sada nije čuo", objašnjava muzički producent, Džajls Martin.

Tvorci video igre se nadaju da će mlađa generacija postati opsednuta virtuelnim "Bitlsima" kao što su njihovi roditelji bili pravim pre 40 godina.

XS
SM
MD
LG