Linkovi

Iran: Nema razgovora o nuklearnom programu


Iranski izaslanik u Medjunarodnoj agenciji za atomsku energiju izjavio je da na razgovorima sa svetskim silama neće biti reči o kontroverznom nuklearnom programu Teherana.

Iranski mediji su danas preneli izjavu Alija Ašgara Soltanijea da je Iran spreman da održi razgovore o pitanjima poput mirnodopske upotrebe nuklearne energije i sprečavanja širenja nuklearnog naoružanja. On je takodje rekao da će Iran nastaviti da obogaćuje uranijum.

U sredu je iranski ministar inostranih poslova Manučer Motaki predao nove predloge u vezi sa nuklearnim programom Teherana predstavnicima Evropske unije i šest zemalja koje su učestvovale u pregovorima. Sadržaj predloga nije objavljen, ali je iranski radio saopštio da je Teheran spreman da pomogne u ublažavanju medjunarodne zabrinutosti povodom svog nuklearnog programa.

Portparol Državnog sekretarijata kazao je u Vašingtonu da iranski predlog ne sadrži odgovor na zabrinutost Sjedinjenih Država u pogledu kontroverznog nuklearnog programa. Takođe je najavio da će američki zvaničnici u narednih nekoliko sedmica proveriti spremnosti Irana da razgovara o tom pitanju.

XS
SM
MD
LG