Linkovi

Američka ambasada u Kabulu otpustila stražare


Američka ambasada u Kabulu otpustila je osmoricu stražara koji su uhvaćeni na snimcima kako maltretiraju potčinjene i učestvuju u razvratnim pijankama u prostorijama u kojima su živeli.

U saopštenju ambasade kaže se da su otpušteni stražari danas napustili Kabul, zajedno sa još dvojicom koji su sami podneli ostavke.

Pomenuti stražari radili su za privatnu američku kompaniju Armor grup nort ameriken, koja pruža bezbednosne usluge za američki Državni sekretarijat. Ambasada je takođe saopštila da su odmah smenjeni i članovi nadzornog tima te kompanije u samoj ambasadi.

Skandal je izbio na videlo kada je američka privatna grupa Projekat za nadzor vlade, koja se bavi praćenjem ponašanja vladinih agencija, objavila da je otkrila i-mejl poruke, fotografije i video snimke na kojima se vidi kako šefovi kompanije Armor grup mokre na druge ljude i učestvuju u orgijama.

Ambasada je saopštila da je na lice mesta stigao tim inspektora Državnog sekretarijata radi sprovođenja istrage. Stražarima kompanije Armor grup takođe je bilo zabranjeno da u prostorije u kojima žive unose alkoholna pića.

XS
SM
MD
LG