Linkovi

Verbalni sukob Holbruka i Karzaija?


Prema izveštajim medija, situacija na privatnom ručku koji je avganistanski predsednik Hamid Karzai priredio za američkog specijalnog izaslanika za Avganistan i Pakistan, Ričarda Holbruka, postala je neprijatna nakon što je Holbruk pokrenuo pitanje prevare i nepravilnosti na predsedničkim izborima u Avganistanu.

Jedan američki funkcioner je rekao da je dan nakon izbora, 20. avgusta, Holbruk apelovao na Karzaija da „poštuje izborni proces“ i primetio da je moguće da će biti održan drugi krub izbora. Funkcioner je dodao da je Karzai na to reagovao gnevno.

Portparolka američkog Stejt departmenta, Keitlin Hejden, demantovala je izveštaje da je Karzai ljutito napustio sastanak i ponovila da Sjedinjene Države ostaju neutralne u pogledu izbora.

Visoki američki funkcioner je takodje izrazio zabrinutost povodom izveštaja da je jedan od Karzaijevih potpredsedničkih kandidata, Mohamed Kasim Fahim, umešan u preprodaju droga.
Predstavnik Stejt departmenta, Pi Džej Krauli, naglasio je da je suviše rano da bi mogli da se predvide konačni rezultati izbora.

XS
SM
MD
LG