Linkovi

Desetine poginulih u eksploziji u Avganistanu


Avganistanski funkcioneri kažu da je u eksploziji kamiona-bombe, u južnom avganistanskom gradu Kandaharu, ubijeno najmanje 36, a ranjeno 64 ljudi.

Predsedavajući pokrajinskog saveta, Ahmad Vali Karzai, izjavio je za Glas Amerike da je eksplozija kamiona cisterne, koja se dogodila kasno večeras, porazbijala prozore i izvaljivala vrata na kućama u krugu od 500 metara. On je dodao da su žene i deca zatrpani ruševinama.

Jedan visoki funkcioner na licu mesta rekao je Glasu Amerike da se eksplozija dogodila kraj kandaharskog ogranka Uprave za nacionalnu bezbednost. U blizini se takođe nalaze jedan restoran, japanska građevinska kompanija u kojoj rade pakistanski inženjeri i pansion popularan među stranim novinarima.

Funkcioneri i očevici kažu da je eksplozija propraćena snažnom pucnjavom na ulicama.

Ranije danas, funkcioneri NATOa saopštili su da su u eksploziji bombe, u južnom Avganistanu, poginula četiri pripadnika američkih oružanih snaga, čime je ova godina postala najkrvavija za pripadnike koalicionih snaga od početka invazije predvođene Sjedinjenim Državama, pre osam godina.

XS
SM
MD
LG