Linkovi

Smrtonosna kombinacija lekova uzrok smrti kralja popa


Jučerašnji izveštaj da je smrt Majkla Džeksona ubistvo, sužava fokus na lekara koji je priznao da je mu je davao višestruke injekcije sedativa nekoliko sati pre smrti. Ipak, neki stručnjaci kažu da možda neće biti lako dokazati da je taj lekar počinio zločin.

Na osnovu testova forenzičara u Los Anđelesu, istražitelji su u telu Majkla Džeksona pronašli smrtonosnu kombinaciju lekova. Kombinacija je obuhvatala i jak anestetik propofol. Lični lekar pop zvezde priznaje da je svom klijentu davao taj lek, koji se normalno koristi tokom operacija. Većina pravnih stručnjaka navodi da je samo pitanje vremena kada će biti podignuta optužnica protiv doktora Konrada Mareja.

Nemam nikakve sumnje da je ovo ubistvo iz nehata, svakako ne ubistvo, jer nije namerno. Državni tužilac će reći da ovaj čovek ne bi trebalo da leči ljude van bolnice“, kaže pravnik Roj Blek.

Doktor Marej je bio angažovan da pripremi Majkla Džeksona za medjunarodnu turneju. Novoobjavljena dokumenta otkrivaju šta je radio u poslednjih nekoliko sati Džeksonovog života. Pacijent nije mogao da spava pa mu je lekar, na nagovor samog Džeksona, u roku od nekoliko sati dao višestruke doze leka, uključujući propofol. Doktor Marej kaže da je nakratko napustio sobu da bi otišao u toalet. Medjutim, podaci iz celularnog telefona, koje je ekskluzivno dobila televizijska mreža ABC, ukazuju da je Marej nekoliko puta u tom periodu duže razgovaro telefonom i to u vreme kad je tvrdio da je pokušao veštačkim disanjem da vrati Džeksona u život. Lekar je demantovao da je učinio bilo šta pogrešno.

„Učinio sam sve što sam mogao. Rekao sam istinu i istina će pobediti.“

Lekarov advokat kaže da je policija veruje u tu izjavu lekara i demantuje da je njegov klijent ikada napustio sobu da bi razgovarao telefonom. To pitanje bi moglo da bude kritično za dokazivanje nehata.

XS
SM
MD
LG