Linkovi

Opada podrška Amerikanaca predsedniku Obami


Najnovija anketa pokazuje opadanje poverenja američke javnosti u predsednika Baraka Obamu, najviše zbog zabrinutosti za reformu zdravstvenog osiguranja i povećanje državnih troškova.

Rezultati ankete koju su sproveli list Vašington post i ABC njuz pokazuju da predsednika podržava 57 odsto građana, što je za 12 odsto manje od najjače podrške, zabeležene u aprilu. Prema istoj anketi, broj onih koji ga ne podržavaju popeo se na rekordnih 40 odsto.

Ispitivanje je pokazalo da gotovo polovina Amerikanaca ima poverenje u predsednika da će donositi odluke ispravne za zemlju. U aprilu, kada je navršio stotinu dana na tom položaju, ta podrška iznosila je 60 odsto.

Broj Amerikanaca koji veruju da je zemlja na pogrešnom putu takođe je porastao na 55 procenata, u poređenju sa 48 procenata u aprilu.

Istovremeno, polovina Amerikanaca veruje da će se ekonomska recesija okončati iduće godine, dok je u februaru tako mislilo samo 28 odsto građana. Anketom je bio obuhvaćen 1001 ispitanik, a sprovedena je 13. i 17. avgusta. Margina greške je plus-minus tri procenta.

XS
SM
MD
LG