Linkovi

Klinton informiše Obamu o razgovorima u Pjongjangu


Predsednik Barak Obama će se danas sastati sa bivšim predsednikom Bilom Klintonom, prvi put otkako se Klinton vratio iz Severne Koreje, gde je izdejstvovao oslobađanje dve američke novinarke.

Pre njihovog sastanka, predsednik Obama će u Beloj kući razgovarati sa suprugom bivšeg predsednika, državnom sekretarkom Hilari Klinton, koja se vratila iz 11-odnevne posete Africi.

Portparol Bele kuće Robert Gibs, izjavio je da su Obama i Bil Klinton razgovarali samo jednom od povratka bivšeg predsednika u zemlju i da će ovo biti prva prilika da razgovaraju duže. Gibs je rekao da se očekuje da će razgovor trajati jedan sat.

Bivši američki predsednik se početkom meseca sastao sa severnokorejskim liderom Kim Džong Ilom u Pjongjangu i izdejstvovao oslobađanje dve američke novinarke, Lore Ling i June Li, osuđene na 12 godina prinudnog rada zbog ilegalnog ulaska u Severnu Koreju. Bela kuća je okarakterisala posetu bivšeg predsednika kao „privatnu, humanitarnu misiju“, koja neće promeniti američku politiku prema Severnoj Koreji.

XS
SM
MD
LG