Linkovi

Sedam osoba poginulo u eksploziji u Kabulu


Najmanje sedam osoba je poginulo, a više od 90 je povređeno u eksploziji u Kabulu, za koju su odgovornost preuzeli Talibani. Incident se odigrao samo pet dana pre predsedničkih izbora u toj zemlji.

Avganistanski funkcioneri navode da je bombaš samoubica dovezao automobil do ulaza u sedište NATO-a, u jednom od najčuvanijih delova prestonice, i potom detonirao eksploziv. Bio je to prvi takav napad u Kabulu u poslednjih više od šest meseci.

NATO je saopštio da su četvorica vojnika Alijanse među ranjenima, ali većina žrtava su, kako izgleda - Avganistanci. Četvorica avganistanskih vojnika i jedna članica parlamenta takođe su povređeni u napadu.

Prozori susednih radnji su polupani. Eksplozija je tresla prozore nekoliko kilometara dalje od mesta napada, dok se gusti dim vio u nebo.

U toj četvrti nalazi se nekoliko ambasada, ali je predstavnik američke rekao da diplomatski kompleks Sjedinjenih Država nije pogođen.

Talibani su se zarekli da će poremetiti predsedničke izbore u zemlji, koji traba da se održe sledećeg četvrtka 20. avgusta. Međutim, avganistanski predsednik Hamid Karzai, koji se i sam kandiduje za reizbor, izjavio je da ovaj napad neće sprečiti Avganistance da glasaju.


XS
SM
MD
LG