Linkovi

Gradonačelnik Podgorice napao novinare?


Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša, njegov sin Miljan, koji je zaposlen u crnogorskoj ambasadi u Vašingtonu i vozač Dragan Radonjić fizički su kasno sinoć napali urednika i fotoreportera lista Vijesti Mihaila Jovovića i Borisa Pejovića dok su bili na radnom zadatku, objavio je podgorički dnevnik.

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je zahtjev za sprovođenje istrage protiv Mugošinog sina Miljana i novinara Vijesti. Prema verziji tužilaštva, Miljan Mugoša je povrijedio Jovovića, a Jovović vozača Dragana Radonjića. Tužilaštvo je takođe ocijenilo da nema osnova za pokretanje krivičnog postupka protiv gradonačelnika Podgorice, koji je saopštio da nije istina da je, zajedno sa sinom Miljanom i ličnim vozačem napao urednika lista Vijesti i fotoreportera. Prema Mugošinim riječima, istina je da su ga danima pratili nepoznati ljudi i da je sinoć po izlasku iz kafića, fizički napadnut od strane tada za njega nepoznatih lica. On je kazao da kao čovjek, ljekar i političar žali zbog povrede urednika Jovovića, koji je prevezen na Cetinje radi hitne operacije ušne opne.

Policija je ranije večeras najavila podnošenje krivične prijave protiv Miljana Mugoše zbog nanošenja teške tjelesne povrede uredniku Vijesti. Miljan, treći sekretar u crnogorskoj ambasadi u Vašingtonu, pozvan je i na konsultacije u Ministarstvo inostranih poslova, koje je saopštilo da će zvaničan stav o incidentu zauzeti kada dobije izvještaj zvaničnih institucija.

Incident u Podgorici osudili su predstavnici medija, civilnog sektora i političkih stranaka.

XS
SM
MD
LG