Linkovi

Osam ljudi stradalo u bombaškom napadu u Bakubi


Iračka policija je saopštila da je u bomaškom napadu u kancelarijama sunitske političke partije u Bakubi, severno od Bagdada, poginulo osam, a povređeno 10 osoba.

Policija kaže da je bomba eksplodirala u vreme sastanka u sedištu Partije za reformu i razvoj u pokrajini Dijala. U zapadnom delu Iraka, nadležni su saopštili da je u samoubilačkom napadu automobilom bombom poginulo najmanje pet osoba, dok je 15 ranjeno. Vlasti kažu da se napad dogodio pored policijske stanice u al-Kaimu, u blizini sirijsko-iračke granice. Nadležni su saopštili da se od eksplozije srušilo nekoliko kuća i da je nekoliko civila ispod ruševina.

U međuvremenu, iračka vlada je objavila da je u dvodnevnim sukobima u logoru Ašraf, severno od Bagdada, poginulo sedam iranskih izbeglica. Portparol Ali al-Dabag je danas potvrdio smrt Iranaca i saopštio da je u sukobima u tom logoru povređeno i najmanje 30 iračkih policajaca. Irački vojnici i pripadnici specijalnih jedinica su prekjuče ušli u logor Ašraf, u kojem su smešteni izgnani pripadnici opozicione iranske organizacije Modžahedin-i-Kalk, odnosno Narodni mudžahedini.

Portparol je osporio tvrdnju da je iračka policija koristila prekomernu silu i objasnio da je većina žrtava stradala u metežu. Takođe je rekao da su dvojicu Iranaca ubili sami pripadnici Narodnih mudžahedina. Iračka vlada je do danas osporavala tvrdnje da je u sukobima u logoru Ašraf bilo žrtava.

XS
SM
MD
LG