Linkovi

SAD spremne da preuzmu vodjstvo u proizvodnji hibridnih kamiona


Japan je lider na tržištu hibridnih, benzinsko-električnih, automobila, ali su Sjedinjene Države spremne da zauzmu prvo mesto na tržištu hibridnih kamiona. Prema podacima iz istraživanja nedavno sprovedenog na Univerzitetu Djuk, hibridni kamioni se proizvode, sklapaju ili usavršavaju u više od 30 američkih saveznih država. U studiji se navodi da bi primenom pravih mera industrija hibridnih kamiona u Americi mogla da nastavi da se širi, čime bi se otvorila nova radna mesta i smanjila zagađenost vazduha.

Berdžeron Mejson obožava svoj posao: „Volim slobodu i ljude sa kojima radim,“ kaže on.
Pošto radi kao vozač u firmi „Fedeks“, Mejson ustaje rano kako bi spremio i natovario kamion, a potom dostavio preko 70 paketa.

Mejsona kamion služi odlično jer je jedan od tri „Fedeksova“ vozila u Vašingtonu koja pokreće hibridni motor na dizel i električnu energiju. Mejson je počeo da ga vozi pre 3 godine i kaže da je primetna razlika između ovog i drugih modela.

„Ranije sam rezervoar morao da punim bar dva puta nedeljno. Sa ovim kamionom to radim jednom svake druge nedelje,“ kaže Mejson.

Pre oko mesec dana, Mejsonov kamion bio je jedan od petnaestak hibrida izloženih ispred zgrade Kongresa kao deo događaja pod nazivom „Dan hibrida na Kapitolu.“ Bil Van Amburg je viši potpredsednik Kolstarta, neprofitne grupe koja se zalaže upotrebu sredstava prevoza koja smanjuju zagađenje životne okoline:

„Mi smatramo da je ova izložba vrlo zanimljiva jer pokazuje napredak koji su hibridne tehnologije napravile sada kada se primenjuju na velika i vozila srednje veličine.“

Van Amburg dodaje da je oko 1000 hibridnih kamiona već na putevima ili će biti uskoro, i da će rast na ovom tržištu smanjiti potrošnju goriva i emisije štetnih gasova, i pomoći ekonomiji stvaranjem novih, visokotehnoloških poslova koji pomažu očuvanju životne okoline:

„Ovde se radi o inženjerstvu, skladištenju energije, lakim materijalima, elektronici, i softveru koji kontroliše sisteme.“

Za kompanije kao što je „Fedeks“ hibridna vozila predstavljaju priliku da uštede velike svote novca na cenama goriva i da se pokažu u pozitivnom svetlu kao organizacije kojima je stalo do životne okoline. Džon Formozano, potpredsednik jednog od ogranaka „Fedeksa“, kaže da bi bilo dobro kada bi vlada subvencionisala nabavku hibridnih kamiona:

„Bilo bi lepo kada bi i federalna i vlade pojedinačnih saveznih država pomogle da počnemo da koristimo ovu tehnologiju.“

Subvencije bi bile dobre za proizvođače hibridnih kamiona, kaže Van Amburg, zato što bi finansijska injekcija povećala potražnju i samim tim i proizvodnju:

„Ako bi mogli da povećamo proizvodnju hibrida na 5-10 hiljada godišnje, ova tehnologija bi postala isplativa. To je moguće uraditi i tom cilju ćemo težiti u budućnosti.“

Berdžeron Mejson bi, ako njega neko pita, želeo da zadrži svoj kamion:

„Ne planiram da ga prepustim nekom drugom. Možda će hteti da ga povere još nekom ko bi se uverio u sve njegove prednosti, a ako se to desi, moraću da se oprostim od njega.“

Bar za sada, dispečeri „Fedeksa“ nisu to zatražili.

XS
SM
MD
LG