Linkovi

Ekstremisti u Avganistanu ubili petoricu pripadnika službe bezbednosti


Talibanski ekstremisti izvršili su seriju napada u dva grada u istočnom Avganistanu, ubivši najmanje petoricu pripadnika bezbednosnih službi.

Jedan predstavnik Talibana rekao je da je grupa od 15 ekstremista danas napala ciljeve u Gardezu, glavnom gradu istočne pokrajine Paktika. Lokalni funkcioneri kažu da su u eksploziji ispred zgrade obaveštajne službe ubijena tri oficira, dok su u samoubilačkom bombaškom napadu u blizini policijske stanice poginula dva policajca.

Funkcioneri bezbednosti kažu da su u tim okršajima ubijena najmanje četvorica ekstremista, uključujući dvojicu bombaša koji su bili obučeni u žensku odeću zvanu burka, koja pokriva celo telo.

U međuvremenu, u istočnom gradu Džalalabadu, najmanje dva bombaša ubijena su u razmeni vatre sa policijom, kada su pokušali da napadnu jednu bazu američkih i avganistanskih vojnika.

Prema izjavi jednog avganistanskog funkcionera, tokom jedne operacije u severnoj pokrajini Kunduz, 13 talibanskih boraca je ubijeno, a 12 ranjeno. U tom okršaju poginulo je i pet avganistanskih vojnika.

XS
SM
MD
LG