Linkovi

Dva američka vojnika poginula u Avganistanu


U Američke oružane snage saopštavaju da su u jučerašnjim eksplozijama bombi u južnom Avganistanu poginula dva američka vojnika.

Vojni funkcioneri ranije su saopštili da su poginula četiri američka marinca, ali su kasnije saopštili da su žrtve slučajno sabrane dva puta. Od početka ove godine u Avganistanu je poginulo više od stotinu vojnika, što znači da bi do kraja godine broj žrtava mogao da bude najveći otkada su američke snage zbacile Taliban sa vlasti u Avganistanu.


U međuvremenu, avganistanski funkcioneri kažu da su Sjedinjenim Državama predvođene koalicione snage, u saradnji sa avganistanskom policijom, ubile 12 osumnjičenih ekstremista, tokom operacije u pokrajini Uruzgan.

Funkcioneri kažu da su se najnoviji sukobi dogodili u noći između subote i nedelje, nekoliko sati posle prethodnog sukoba, u kome je poginulo oko 19 ekstremista.
Takođe juče, u eksploziji bombe postavljene kraj puta, u pokrajini Logar, poginula su četiri policajca. Druga dva avganistanska policajca poginula su u eksploziji bombe postavljene kraj puta, u južnoj pokrajini Helmand.

Do najnovijih pogibija došlo je dok britanski i američki vojnici nastavljaju sa ofanzivom u pokrajini Helmand, čiji cilj je potiskivanje talibanskih pobunjenika iz njihovih tradicionalnih uporišta u tom području.

XS
SM
MD
LG