Linkovi

Više britanskih žrtava u Avganistanu nego u Iraku


Britanski premijer, Gordon Braun pravda misiju svoje zemlje u Avganistanu, posle pogibije 8 britanskih vojnika u protekla 24 sata.

U pismu britanskim poslanicima, Braun ističe da britanski vojni zapovednici - uprkos najnovijim žrtvama - uspešno ostvaruju svoje ciljeve.

Nešto ranije, britanski ministar spoljnih poslova, Dejvid Miliband je izjavio da Britanija neće biti bezbedna sve dok u Avganistanu ne bude uspostavljena bezbednost. On je rekao da se britanske trupe u Avganistanu bore za budućnost Britanije, dodavši da se granično područje između Avganistana i Pakistana koristi za svakodnevne napade na Britaniju i Sjedinjene Države.

U jučerašnjim incidentima u Avganistanu poginulo je 8 britanskih vojnika, čime se broj poginulih Britanaca u Avganistanu povećao na 184 – odnosno pet više nego u ratu u Iraku.

U avganistanskoj pokrajini Helmand, na jugu zemlje, stacionirano je više od osam hiljada britanskih vojnika, koji zajedno sa hiljadama američkih marinaca učestvuju u velikoj ofanzivi na ekstremiste iz Talibana.

XS
SM
MD
LG