Linkovi

Novi Dženeral Motors izašao iz bankrotstva


Američki proizvodjač automobila Dženeral motors ubrzava proces izlaska iz bankrotstva nakon 40 dana, obećanjem da će proizvoditi vozila koja će stvoriti najlojalnije kupce u toj grani industrije.

Generalni direktor Dži-ema, Fric Henderson, rekao je da je kompanija odustala od filozofije "staro i dobro" koja je ranije dominirala. On je rekao da će novi, fleksibilniji Dži-em, biti predan proizvodnji tipova automobila i kamioneta kakve kupci žele.

Ranije danas, kompanija je potpisala sudske dokumente o prodaji svojih najboljih i najunosnijih delova novoj kompaniji. Taj proces rezultirao je zatvaranjem hiljada radnih mesta i ukidanjem ili prodajom poznatih linija, puput Hamera, Saturna i Pontijaka. Američka vlada postala je vlasnik 61 odsto novog Dženeral motorsa, pošto je uložila milijarde dolara da bi tog važnog proizvodjača automobila spasla od propasti.

Henderson je takođe obećao preusmeravanje fokusa na olakšavanje kupcima da kupuju vozila i najavio partnerstvo sa aukcijskim sajtom i-Bej, koji omogućava kupcima da nude svoju cenu ili da kupe proizvode po fiksnoj ceni.

XS
SM
MD
LG