Linkovi

Vimbldon: Federer i Rodik u finalu


Nade britanskih ljubitelja tenisa se nisu ispunile, bar u pogledu pritivnika u finalu turnira u Vimbldonu. Američki teniser Endi Rodik je pobedio Britanca Endija Mareja, koji je tako propustio priliku da postane prvi Britanac koji je osvojio Vimbldon posle Freda Perija- davne 1936.

Pre toga, Rodžer Federer je savladao Nemca Tomija Hasa sa 3:0, po setovima 7:6 (7:3), 7:5, 6:3. Federer je bio izuzetno raspoložen za igru, često se smejao, Hasu nije dao ni najmanju šansu za iznenadjenje, a meč je završio atraktvinim smeč udarcem. Švajcarskom teniseru to će biti sedmo uzastopno finale Vimbldona u karijeri, a prošle godine je izgubio od Španca Rafela Nadala. Federer je do sada osvojio pet titula na londonskom turniru, a ako trijumfuje u nedelju, osvojiće 15. grend slem trofej u karijeri i postati najuspešniji teniser svih vremena.

Amerikanac Endi Rodik se plasirao u finale pobedom nad Endijem Marejom sa 3:1 u setovima (6:4, 4:6, 7:6, 7:6). Šesti nosilac je uspeo posle oko tri sata velike borbe da savlada favorita domaće publike i pokušaće da osvoji svoj prvi Vimbldon. Rodik je prethodni put igrao u finalu Vimbldona pre četiri godine i - izgubio upravo od Federera.

XS
SM
MD
LG