Linkovi

Zimonjić i sestre Vilijams ponovo u finalu Vimbldona


Najbolji srpski dubl igrač Nenad Zimonjić i njegov partner Danijel Nestor plasirali su se u finale Vimbldona.

Srpsko-kanadski dubl, koji je prošle godine osvojio titulu na travi All England kluba, danas je u polufinalu tek posle tri i po sata igre i zaostatka od 2:0 u setovima uspeo da savlada Amerikance Mardija Fiša i Džejmsa Blejka - 5:7, 3:6, 6:2, 7:6 (3) i 10:8. Za trofej će se u nedelju boriti protiv trenutno vodećeg dubla sveta, Amerikanaca braće Brajan.

A u finalu Vimbldona u ženskoj konkurenciji igraće, kao i prošle godine, sestre Vilijams, koje su do meča za trofej stigle posle dva vrlo različita meča.

Serena je na centralnom terenu provela dva sata i 50 minuta - što je najduži polufinalni meč na turniru u poslednjih bar 40 godina, a protiv sjajne Elene Dementijeve morala je da spasi i jednu meč loptu. Ipak, na kraju je uspela da trijumfuje - 6:7, 7:5 i 8:6 i plasira se u svoje peto finale Vimbldona u karijeri. U prethodna četiri dva puta je pobedila sestru Venus, jednom izgubila od nje, a jednom od Marija Šarapove.

U subotu, na veliki američki praznik Dan nezavisnosti, Serena će imati priliku da se revanšira Venus za prošlogodišnji poraz, ali ako je suditi po ovogodišnjim partijama treće nositeljke, biće to izuzetno težak zadatak. Venus je nastavila seriju i u današnjem polufinalu, u kome je za svega 51 minut počistila sa terena trenutno vodeću na WTA rang-listi Dinaru Safinu. Bilo je 6:1, 6:0 u najkraćem polufinalnom meču na Vimbldonu od 1969. godine.

Suta se u Londonu igraju muškla polufinala, a sastaju se Tomi Has - Rodžer Federer i Endi Rodik - Endi Marej.

XS
SM
MD
LG