Linkovi

U eksplozijama u Bagdadu 13 povređenih


Najmanje 13 osoba povređeno je u dva odvojena bombaška napada u prestonici Iraka, samo dva dana pre nego što iračke oružane snage treba da preuzmu punu kontrolu bezbednosti u svojim gradovima.

Vlasti su saopštile da je šestoro prolaznika ranjeno, kada je bomba detonirana u blizini jednog američkog konvoja u istočnom Bagdadu, dok je bar sedam iračkih policijaca povređeno u eksploziji bombe na parkingu policijske akademije u zapadnom delu grada.

Uprkos nedavnom povećanju nasilja, admiral Majk Malen, načelnik združenog generalštaba američkih oružanih snaga, kaže da su Sjedinjene Države uverene da iračka vojska može da kontroliše bezbednosnu situaciju, po povlačenju američkih borbenih snaga iz iračkih gradova, do 30. juna.

Komandant američkih snaga u Iraku, general Rejmond Odijerno složio se s tom ocenom u intrervjuu za američku TV mrežu Foks (FOX). On je ukazao da celokupna stabilnost u Iraku ostaje na „solidnom nivou“ i okrivio ekstremističke elemente za pokušaj da privuku pažnju na sebe i skrenu je s napretka, koji je do sada ostvaren u toj zemlji.

XS
SM
MD
LG