Linkovi

Uzrok smrti Majkla Džeksona neće biti poznat još nekoliko nedelja


Uzrok smrti pop zvezde Majkla Džeksona ne može da se utvrdi pre nego što budu obavljena dodatna testiranja, saopštio je portparol službe sudske medicine za Los Anđeles. Majklu Džeksonu je u četvrtak iznenada pozlilo kod kuće, da bi ubrzo posle toga u bolnici ustanovljeno da je umro.

Portparol Kreg Harvi je saopštio da je služba sudske medicine u Los Anđelesu odlučila da odloži objavljivanje preliminarnih rezultata istrage uzroka smrti Majkla Džeksona:

“To znači da su naložena dalja toksikološka i druga testiranja. Biće potrebno još četiri do šest nedelja da bi se to obavilo,” rekao je Harvi.

Pored vesti da nije u pitanju nikakva sumnjiva radnja, služba za sudsku medicinu objavila je šture podatke o prvim nalazima obdukcije.

Na telu gospodina Džeksona nisu nađeni nikakvi tragovi fizičkog napada niti drugih sumnjivih radnji”, dodao je Harvi.

Medjutim, portparol je potvrdio da je pevač uzimao lekove, ali nije mogao da kaže da li bi oni mogli da budu uzrok smrti pop-zvezde.

Policija je u petak zaplenila jedna kola iz Džeksonove garaže. Vozilo je vlasništvo jednog od Džeksonovih lekara, a policijski izvori su saopštili da traže tragove lekova koji su eventualno povezani sa smrću pevača. Policija je takođe navela da ispituje lekara, koji je iznenadno obolelog Džeksona pokušao da oživi. Objavljen je i snimak telefonskog poziva anonimne osobe hitnoj pomoći. Na snimku se čuje da ta osoba kaže da pevač leži na krevetu u besvesnom stanju.

Obožavaoci okupljeni ispred Džeksonove iznajmljene kuće i porodičnog kompleksa u drugom delu Los Anđelesa, odaju poštu ličnosti koju smatraju “kraljem popa”. Mnogi su se okupili pored Džeksonove zvezde na čuvenoj Stazi slavnih na Holivudskom bulevaru, dok su drugi otišli na njegov ranč “Neverlend”, na kojem je pevač nekada gostio bliske prijatelje i decu. Džekson je 2003. bio optužen za seksualno zlostavljanje jednog 13-godišnjaka, koji je boravio na ranču, ali je optužnica posle dve godine odbačena.

Saučešće izražavaju prijatelji, među kojima je i pop-diva Dajana Ros, koja je izjavila da je Džeksonova smrt iznenadna i šokantna. Ožalošćena Elizabet Tejlor, u ličnom saopštenju je istakla da će njen život biti prazan posle smrti tako bliskog prijatelja.
Mnogi obožavaoci širom sveta - od Njujorka do Londona i Tokija - takođe odaju poštu Majklu Džeksonu. Portparol Bele kuće izjavio je da predsednik Obama smatra Majkla Džeksona spektakularnim izvođačem, dodajući da je život super-zvezde bio žalostan i tragičan. Predstavnički dom američkog Kongresa odao je juče jednominutnu poštu preminulom Džeksonu.

XS
SM
MD
LG