Linkovi

Kralj popa Majkl Džekson umro od srčanih problema


Međunarodna pop zvezda Majkl Džekson preminuo je od “zastoja srca” u svojoj kući u Los Andjelesu u Kaliforniji.

Portparol mrtvačnice okruga Los Andjeles Fred Koral potvrdio je televiziji CNN da je Džekson dovežen u bolnicu Univerziteta Kalifornije u Los Andjelesu u stanju kome, i kasnije proglašen mrtvim. On je dodao da je autopsija planirana za petak. Los Andjeles Tajms prenosi da je policija Los Andjelesa otvorila istragu o smrti pop zvezde, iako se poziva na izvore koji navode da nema dokaza o bilo kakvim kriminalnim radnjama koje bi mogle da se povežu sa Džeksonovom smrću. Velike grupe ožalošćenih obožavalaca kao I brojne TV ekipe okupile su se prvo ispred bolnice a zatim i pevačeve kuće.

Predstavnici vatrogasne službe Los Andjelesa, koja je bila na licu mesta zajedno sa ekipom hitne pomoći, prenose da je Džekson hitno prebačen u bolnicu pošto je pronadjen u nesvesnom stanju u svojoj kući. Ukazana mu je prva pomoć, dato veštačko disanje i pokušano oživljavanje rada srca, pre nego što je odvežen u bolnicu.

Pedesetogodišnji pevač, plesač i tekstopisac proslavio se još kao dete 1970-ih dok je sa svojom braćom nastupao u pop grupi Jackson Five. Zatim je započeo solo karijeru u toku koje je snimio na desetine hitova i postao jedan od pionira muzičkih video spotova.

Proteklih godina Džeksona je pratila kontroverza. Oslobodjen je optužbi za zlostavljanje jednog dečaka na sudjenju 2005. godine a kasnije suočio sa finansijskim problemima. U julu je trebalo da započne seriju “povratničkih” koncerata a karte, puštene u prodaju u martu, rasprodate su u roku od nekoliko minuta.

XS
SM
MD
LG