Linkovi

Stopostotan učinak Srba drugog dana Vimbldona


Drugog dana takmičenja na ovogodišnjem Vimbdlonu srpski teniseri su imali stopostotan učinak. Pobede su ostvarili Jelena Janković, Ana Ivanović i Viktor Troicki u pojedinačnoj, odnosno Nenad Zimonjić u konkurenciji parova.

Najviše problema imala je Ana Ivanović, koja je na terenu broj četiri spasila dve meč lopte i tek posle dva sata i 12 minuta igre pobedila malo poznatu Čehinju Luciju Hradecku – 5:7, 6:2 i 8:6. Jelena Janković je protiv Nemice Julije Gerges trijumfovala u dva seta – 6:4 i 7:6 (0), a Viktor Troicki protiv Argentinca Dabula u tri – 6:4, 6:4 i 6:3. Branioci titule u dublu, Nenad Zimonjić i Danijel Nestor protiv italijanske kombinacije Sepi-Boleli posao su završili za svega 47 minuta – 6:2 i 6:2.

U ostalim mečevima, favoriti su uglavnom bili sigurni, s izuzetkom prošlogodišnjeg polufinaliste Marata Safina, koga je već na startu ove godine eliminisao Amerikanac Džesi Levin – 6:2, 3:6, 7:6 (4), 6:4.

Prva na centralnom terenu All England kluba pojavila se petostruka šampionka Venus Vilijams, koja nije imala problema u duelu sa Švacarkinjom Štefani Fogele. Braniteljka titule osvojila je 14 vezanih poena u prvom setu, I čćetiri poslednja gema u drugom, za laganih 6:3, 6:2 i plasman u drugo kolo, gde je čeka Ukrajinka Katarina Bondarenko.

Posle meča Vilijams-Fogele, dvostruki finalist trećeg Grand Slem turnira sezone, Amerikanac Endi Rodik, pobedio je Francuza Žeremija Šardija, ali ne bez problema. Rodik je odigrao sjajno, imao 46 vinera, od čega 20 as servisa i svega devet neiznuđenih grešaka, ali je Francuz, juniorski šampion Vimbldona iz 2005. Ipak osvojio treći set. Na kraju je bilo 6:3, 7:6, 4:6 i 6:3 za šestog nosioca, koga u nastavku očekuje duel sa Rusom Igorm Kunjicinom.

Ljubimac domaće publike Endi Marej takođe je imao dosta posla protiv Amerikanca Roberta Kendrika, ali je na kraju trijumfovao u četiri seta – 7:5, 6:7, 6:3 i 6:4. U drugom kolu, Marej se sastaje sa Letoncem Gulbisom, a mogući rival u trećoj rundi mu je Viktor Troicki.

Lagane pobede kod tenisera ostvarili su Huan Martin Del Potro, šampion iz 2002. Lejton Hjuit, Huan Karlos Ferero, Žil Simon, Tomas Berdih, Radek Stepanek i Nikolaj Davidenko. Kod teniserki, plasma u drugo kolo obezbedile su: Dinara Safina, Karolina Vozniacki, Ameli Morezmo, Svetlana Kuznjecova, Agnješka Radvanska i Vera Zvonarjeva.

XS
SM
MD
LG