Linkovi

Bar 14 ekstremista poginulo u napadu pakistanskih aviona


Pakistanski funkcioneri izvestili su o novim sukobima u plemenskoj regiji Južni Vaziristan, gde se vojska sprema za novu ofanzivu, koja ima za cilj jedno uporište rukovodstva pakistanskih Talibana.

Funkcioneri navode da su vladini avioni ranije danas otvorili vatru na položaje ekstremista usmrtivši najmanje 14 ljudi. Nekoliko sati ranije naoružani napadači napali su raketama lokalne vojne baze. Funkcioneri navode da su većina poginulih ekstremisti. Očevici, pak, kažu da je medju poginulima i nekoliko žena. Nije izvešteno o žrtvama na strani vladinih snaga.

Nekoliko dana pošto je pakistanska vlada otvorila novi front sa ciljem da uništi uporište lidera Talibana u Pakistanu, Baitule Mehsuda, funkcioneri kažu da smanjuju obim operacija u širem području doline Svat.
U vojnom saopštenju se navodi da je vojska u finalnoj fazi uništavanja ekstremista u Svatu. Vojska navodi da su njene snage u najnovijim sukobima ubile 22 ekstremista, čime se ukupni broj esktremista poginulih od početka operacija popeo na 1.592.

XS
SM
MD
LG