Linkovi

Pakistanska vojska nastavlja napade na položaje ekstremista


Pakistanska vojska je saopštila da nastavlja napade na ključne položaje ekstremista na plemenskom području u blizini avganistanske granice. Vladine snage napadaju najmanje šest stotina ekstremista u blizini Banua, oko 200 kilometara jugozapadno od Doline Svat.

Specijalni izaslanik za Pakistan i Avganistan Ričard Holbruk, danas je u Državnom sekretarijatu govorio o situaciji u tom regionu, iz kojeg se upravo vratio. Holbruk je istakao da se javnost okreće protiv Talibana - zbog terorističkih akcija i pokušaja zauzimanja Doline Svat. On je istovremeno naglasio da je neophodno hitno pomoći raseljenima koji su pobegli od sukoba na tom području.

U Pešavaru, glavnom gradu na severozapadu zemlje, vlasti i dalje tragaju za žrtvama jučerašnjeg samoubilačkog napada u luksuznom hotelu u centru grada. U tom napadu, prema najnovijim informacijama, poginulo je najmanje 9 ljudi, a ranjeno 70. Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Ki-mun osudio je napad u kojem su poginula najmanje dva službenika Ujedinjenih nacija - Beograđanin Aleksandar Vorkapić, koji je radio u Komesarijatu za izbeglice i Perseveranda So, službenik UNICEF-a.

XS
SM
MD
LG