Linkovi

Er Frans zamenjuje senzore za merenje brzine na svojim avionima


Jedan sindikat pilota saopštio je da kompanija Er Frans zamenjuje uređaje za merenje brzine na svojim avionima Erbas, pošto se jedan avion te kompanije prošle nedelje srušio u Atlanski okean.
Funkcioneri sindikata navode da je kompanija obećala da neće dopustiti da bilo koji avion tipa A330 i A340 poleti ukoliko najmanje dva od tri merača brzine ne budu zamenjeni novim modelima.
Neki posmatrači misle da je problem sa tim meračima, poznatim kao Pito cevi, možda doveo do pada aviona kompanije Er Frans na liniji od Rio de Žaneira do Pariza, 31. maja, kratko vreme pošto je nestao sa radara.
Teorije koje se razmatraju obuhvataju mogućnost da su se mrači zaledili tokom oluje, što je dovelo do pogrešne informacije u pilotskoj kabini. Vazduhoplovni stručnjaci navode da pogrešno očitavanje brzine može da dovede do toga da pilot leti suviše sporo - što dovodi do gubitka sposobnosti aviona da se održi u vazduhu, ili suviše brzo - što može da dovede do raspada aviona.
U međuvremenu, tragači u južnom Atlantiku otkrili su vertikalni stabilizator nastradalog aviona. Tragači su do sada pronašli tela 24 od 228 putnika i članova posade koliko ih je bilo u avionu u trenutku nesreće.

XS
SM
MD
LG