Linkovi

Pakistan: Vlada će okončati operacije u dolini Svat za dva do tri dana


Pakistanski sekretar za odbranu izjavio je da će vladine trupe tokom naredna dva do tri dana završiti operacije protiv boraca Talibana u Dolini svat i susednim oblastima na severozapadu zemlje.
Sekretar za odbranu, Sajed Atar Ali, je danas, na redovnom godišnjem sastanku funkcionera odbrane u Singapuru, rekao da je samo pet do deset odsto operacija u Svatu, Buneru i susednim oblastima nezavršeno.
Medjutim, on je izrazio zabrinutost zbog neuspeha koalicionih snaga da uspostave stabilnost sa druge strane granice, u Avganistanu.
U medjuvremenu, pakistanski obaveštajni funkcioneri naveli su danas da su vladini vojnici duž granice sa Avganistanom ubili najmanje 40 talibanskih ekstremista. Isti funkcioneri su saopštili da su bar dva vladina vojnika poginula u sukobima u Južnom Vaziristanu.
Pakistanska vojska je juče proglasila pobedu nad talibanima u Mingori, glavnom gradu u dolini Svat, nedelju dana po ulasku u grad sa ciljem da se ekstremisti potisnu iz njega.
Vojni predstavnik, general-major, Atar Abas, rekao je da vladine snage još uvek nailaze na džepove otpora u predgradjima.

XS
SM
MD
LG