Linkovi

Američki senatori u poseti Crnoj Gori


Delegacija američkog Senata nalazi se u posjeti Crnoj Gori. Crnogorski zvaničnici zahvalili su im danas na kontinuiranoj pomoći Sjedinjenih Američkih Država reformama u Crnoj Gori, podršci demokratskom razvoju i evroatlanskim integracijma.

Sa delegacijom senatora, koje je predvodio Bendžamin Kardin, razgovarao je u Podgorici ministar inostranih poslova Milan Roćen. On je rekao da je posjeta senatora još jedna potvrda konstruktivne saradnje i partnerskih odnosa Crne Gore i SAD i pojačanog interesovanja američke administracije za Zapadni Balkan. Kardin je pozitivno ocijenio ulogu Crne Gore kao faktora stabilnosti u regionu i pohvalio njeno trajno opredjeljenje za jačanje dobrosusjedskih odnosa.

Senatori su saopštili da su spremni da podrže napore Vlade i svih subjekata crnogorskog društva u daljem sprovođenju reformi u odbrani, pravosudnom sistemu, i osposobljavanju institucija za odlučniju borbu protiv organizovanog kriminala, trafikinga, i drugih savremenih izazova.

Senatori su se na Cetinju sastali sa predsjednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, a u Kotor usa predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem.

XS
SM
MD
LG