Linkovi

SZO: Broj obolelih od svinjskog gripa premašio 10 hiljada


Svetska zdravstvena organizacija navodi da se broj obolelih od svinjskog gripa H1N1 širom sveta popeo na preko 10200 dok je zabeležno 80 smrtnih slučajeva.

Svetska zdravstvena organizacija izveštava da je najveći broj žrtava, odnosno 72, zabeležen u Meksiku. Medjutim, najveći broj infekcija, naime 5.500 je zabeležen u Sjedinjenim Državama.

U sredu su američki zdravstveni funkcioneri u državi Mizuri na srednjem zapadu izvestili o sedmom smrtnom slučaju u Sjedinjenim Državama. Vlasti su saopštile da je kod jednog 44-godišnjeg pacijenta ustanovljen svinjski grip nakon putovanja u Meksiko.

Tajvan je izvestio o prvom slučaju svinjskog gripa u sredu. Zdravstveni funkcioneri navode da je 52-godišnji Australijanac stigao u Tajpej u ponedeljak, pošto je radio kao lekar brodu za krstarenje u američkoj saveznoj državi Njujork. Svetska zdravstvena organizacija navodi da se virus proširio na 40 zemalja, bez Tajvana. Potvrdjeni slučajevi su zabeleženi u Severnoj i Južnoj Americi, Evropi, Aziji i Okeaniji.

XS
SM
MD
LG